Keanu Reeves Hayatı

Keanu Reeves Biyografisi

Keanu Reeves 2 Eylül 1964 tarihinde Lübnan'da dünyaya geldi. Annesi İngiliz, babası Çin asıllı bir Havai'li olan Keanu Reeves Kanada'da büyüdüğü için Kanadalı sayılmaktadır. 3 ülkenin vatandaşlığına sahiptir. Tam ismi Keanu Charles Reeves. Matrix ve Speed filmleriyle tanınmıştır. Oyunculuk kariyerine "Hanging In" isimli bir yapımla başlamıştır. İlk stüdyo filmi "Youngblood". Bu filmden sonra Los Angeles'a gitti. 1990'ların başlarında hem yüksek bütçeli filmlerde hem de bağımsız ancak çok ses getiren filmlerde yer aldı. 1999'da büyük hit film The Matrix' filminde başrol oynadı. 31 Ocak 2005'te Reeves'e Hollywood Walk of Fame'de bir yıldız verildi.

Keanu Reeves Kimdir, Resimleri

Keanu Reeves Filmografi

Henry's Crime (2010) - Henry Torne
   The Privates of Pippa Lee (2009) - Chris
   The Day the Earth Stood Still (2008) - Klaatu
   Street Kings (2008) - Tom Ludlow
   The Lake House (2006) - Alex Wyler
   A Scanner Darkly (2006) - Bob Arctor
   Constantine (2005) - John Constantine
   Thumbsucker (2005) - Perry Lyman
   Video Hits: Paula Abdul (2005) - The Boy
   Ellie Parker (2005) - Dogstar
   Something's Gotta Give (2003) - Dr. Julian Mercer
   The Matrix Revolutions (2003) - Neo
   Enter the Matrix (2003) (Oyun) - Neo (ses)
   The Matrix Reloaded (2003) - Neo
   The Animatrix: Kid's Story (2003) (ses) - Neo
   Hard Ball (2001) - Conor O'Neill
   Kasımda Aşk Başkadır (2001) - Nelson Moss
   The Gift (2000) - Donnie Barksdale
   The Watcher (2000) - David Allen Griffin
   The Replacements (2000) - Shane Falco
   Me and Will (1999) - Keanu Reeves
   The Matrix (1999) - Neo
   Şeytanın Avukatı (1997) - Kevin Lomax
   The Last Time I Committed Suicide (1997) - Harry
   Feeling Minnesota (1996) - Jjaks Clayton
   Chain Reaction (1996) - Eddie Kasalivich
   A Walk in the Clouds (1995) - Paul Sutton
   Johnny Mnemonic (1995) - Johnny Mnemonic
   Speed (1994) - Jack Traven
   Little Buddha (1993) - Siddhartha
   Even Cowgirls Get the Blues (1993) - Julian Gitche
   Much Ado About Nothing (1993) - Don John
   Bram Stoker's Dracula (1992) - Jonathan Harker
   My Own Private Idaho (1991) - Scott Favor
   Bill & Ted's Bogus Journey (1991) - Ted Logan/Evil Ted
   Point Break (1991) - John Utah
   Providence (1991) - Eric
   Tune in Tomorrow... (1990) - Martin Loader
   I Love You To Death (1990) - Marlon James
   Parenthood (1989) - Tod Higgins
   Bill & Ted'in Maceraları (1989) - Ted Logan
   Life Under Water (1989) (TV) - Kip
   Dangerous Liaisons (1988) - Le Chevalier Raphael Danceny
   The Prince of Pennsylvania (1988) - Rupert Marshetta
   Permanent Record (1988) - Chris Townsend
   The Night Before (1988) - Winston Connelly
   River's Edge (1986) - Matt
   Youngblood (1986) - Heaver
   Flying (1986) - Tommy
   One Step Away (1985) - Ron Petrie

 


Keanu Reeves Fotoğrafları

Keanu Reeves Kimdir, Resimleri
Keanu Reeves Kimdir, Resimleri
Keanu Reeves Kimdir, Resimleri
Keanu Reeves Kimdir, Resimleri
Keanu Reeves Kimdir, Resimleri
Keanu Reeves Kimdir, Resimleri
Keanu Reeves Kimdir, Resimleri

kaynak: vikipedi