Tekin Akmansoy Biyografisi


Tekin Akmansoy Kimdir Hayatı Resimleri

Türkiyenin Kaynanalar dizisiyle tanıdığı Tekin Akmansoyu kaybettik. 1924 doğumlu olan Akmansoy, Uzun yıllar pek çok tiyatro sahnesinde yer almış değerli bir isimdir. Aynı zamanda Meddah geleneğinin son sürdürücülerindne biri olan akmansoy, Kaynanalar dizisindeki uyanık kayserili iş adamı NUri Kantarı senelerce başarıyla canlandırmıştır.

1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı alan Akmansoy, en son Aliye dizisiyle karşımıza çıkmıştı. Tekin Akmansoy 12 Şubat günü geçirdiği zatüreeden vefat etmiştir.

Tekin Akmansoyun filmografisi ise şöyledir:

Filmleri

   1951 Mezarımı Taştan Oyun
   1951 Kanlı Feryat
   1953 Kaderin Mahkumları
   1967 501 Numaralı Hücre
   1974 Köyden İndim Şehire
   1974 Kanlı Deniz
   1975 Nöri Gantar Ailesi
   1975 Kaynanalar

TV Dizileri

   İki Aile
   Kaynanalar
   Emret Muhtarım
   Beybaba
   Sonradan Görmeler

Tekin Akmansoy Resimleri

Tekin Akmansoy Kimdir Hayatı Resimleri

Tekin Akmansoy Kimdir Hayatı Resimleri

Tekin Akmansoy Kimdir Hayatı Resimleri

Tekin Akmansoy Kimdir Hayatı Resimleri

Tekin Akmansoy Kimdir Hayatı Resimleri

Tekin Akmansoy Kimdir Hayatı Resimleri